Reiki I Cursus

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en die door handoplegging doorgegeven kan worden. Die energie kun je aan andere mensen doorgeven, maar ook aan jezelf, en deze krachtige energie werkt helend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Het fijne van Reiki is dat de behandelaar slechts een ‘doorgeefluik’ is en zelf dus geen energie verliest.

Reiki activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen en de energie gaat vanzelf naar de plek waar het het meest nodig is. Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat energie weer door het lichaam gaat stromen en dat allerlei klachten afnemen. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van, maar het helpt veel mensen ook om in hun hoofd tot rust te komen. Het allermooiste van Reiki is dat iedereen die zich ervoor openstelt het kan leren. 

Tijdens de Reiki 1 cursus die 2 dagdelen duurt, leer je hoe je jezelf én een ander een Reikibehandeling kan geven. Je leert hoe je dit kan doen zonder dat je je eigen energie verliest en zonder dat je klachten van iemand anders overneemt. Het eerste dagdeel van de cursus staat in het teken van de basis van Reiki. Je ervaart welke sensaties je kan voelen, zoals bijvoorbeeld warmte, tintelingen of zelfs bepaalde emoties. Ook leer je de verschillende handopleggingen die je gebruikt bij een Reiki behandeling.

Gedurende het tweede dagdeel is er tijd voor verdieping en leer je een verkorte behandeling, waarmee je op een snelle manier de helende kracht van Reiki leert in te zetten. Tijdens beide dagdelen wordt er veel geoefend en er wordt continu gereflecteerd waarbij je stilstaat bij de verschillende sensaties die je voelt. 

Doelstelling van Reiki 1

Aan het einde van deze cursus:

  • kun je jezelf een Reikibehandeling geven;
  • kun je anderen op 2 manieren een Reikibehandeling geven;
  • kun je je energie behouden, ook als je andere mensen behandelt;
  • ben je goed beschermd om geen klachten over te nemen van anderen;
  • weet jij veel over Chakra's en de betekenissen.

Jouw investering

EUR 222,-

Dit is voor de cursus die bestaat uit 2 dagdelen, 1:1 aandacht, het e-boek, de inwijding, koffie/thee met lekkers.