Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. 

Etherische oliën, ook wel aromatische- of essentiële oliën genoemd, zijn oliën die te gebruiken zijn op vele verschillende manieren. Het gebruik van etherische oliën wordt meestal gedaan door verstuiving, baden, massage, in de keuken, inademen of inname. Etherische oliën worden veel gebruikt in aroma diffusers maar ook in rollers en in thee en ander drinken en voedsel. Etherische oliën worden gemaakt vanuit producten van de natuur.

Tijdens een healing sessie bij ons in de praktijk maken wij gebruik van de essentiële oliën van Les Fleurs de Bach Authentiques. Deze producten zijn helemaal biologisch geproduceerd door het Franse Elixir en Co. en volledig bereid volgens de originele methode van Dr. Bach en bewaard in de beste biologische brandewijn. 

Wij verkopen ook aromadiffusers  en tevens ook alle Les Fleurs de Bach Authentiques Biologische Bach producten van Elixir en Co.
Van essentiële oliën voor in de aromadiffuser tot Roll-on flesjes die je makkelijk op je huid aan kan brengen tot Bach combi elixers. 

De geuren werken in op het onderbewuste en brengen verstoringen terug in evenwicht. 
In tegenstelling tot andere praktijken, waar een persoon de energiestroom kan blokkeren, kan de geur gemakkelijk tot ons bewustzijn komen. Daarom kan het dienen als een zachte trigger die de gevoeligheid ontgrendelt.

Elke essentiële olie heeft een bepaalde energiestructuur. Elke geur heeft zijn eigen structuur, sillage en levensduur. Als we het parfum ruiken, komen we eerst topnoten tegen, dan hartnoten en ten slotte basisnoten.

Geur activeert het reukgeheugen dat nauw verbonden is met emoties en stemming. Het kan je op reis sturen, de sfeer bepalen. Het is een effectief hulpmiddel om jezelf en je omgeving te veranderen.

Afhankelijk van iemands emotionele toestand kan dezelfde geur anders ruiken, omdat stemmingstrillingen het aroma beïnvloeden.

Elke essentiële olie heeft zijn eigen eigenschappen. Het mengen van oliën helpt om verschillende geuren in balans te brengen en om te benadrukken wat je het beste laat uitkomen. Wees dus niet bang om te experimenteren, nieuwe dingen uit te proberen en te ontdekken hoe geuren je beïnvloeden.


Nieuwsgierig geraakt?
Kom langs om kennis te maken met de heerlijke geuren van Les Fleurs De Bach Authentiques.