Digitaal prikbord voor 

Motivatie quotes en oefeningen

You are Powerful, Beautiful, Brilliant, and Brave.

Embrace your true self.

Verzamel geluksmomentjes

Wat gaat er goed in jouw leven?
Wat verloopt naar wens?
Kijk goed en je zult veel dingen vinden die je gelukkig maken. Tel die dingen, schrijf ze op of leg voor elk van je zegeningen een steentje in een mooie schaal. Het kunnen ook kleine momentjes geweest zijn die je vandaag hebt meegemaakt. Denk aan een leuk gesprek met een collega, een kopje thee in je pauze, dat je kinderen hun kamer hebben opgeruimd...
Kijk s'avonds in de schaal... Dat jouw berg van gelukssteentjes flink mag groeien....

If you change the way you look at things, the things you look at change.

Onze perceptie van de wereld is wat onze levenservaring creëert. Achter iedereen gaat een verhaal schuil, een rijke persoonlijke geschiedenis die gevuld is met de verhalen over onze ervaringen in het leven. Zowel goede als slechte ervaringen. Dergelijke ervaringen en de herinneringen eraan creëren onze perceptie: onze unieke kijk op de wereld om ons heen. Onze persoonlijke perceptie kunnen we aanpassen. Niks heeft een betekenis totdat wij het een betekenis geven.
Lees het nu nog een keer!

Groot licht

Steek een kaars aan en stel je voor dat er in jouzelf ook zo'n licht brandt. Waar bevindt het licht zich? Hoe sterk brandt het vandaag? Misschien voel je het als een klein warm lichtje in jouw hart. Laat dit licht nu groter worden tot je mooi en zacht straalt.  Met elke ademhaling kun je het licht groter laten worden, zodat het boven je uitkomt, steeds groter, en groter.  Als je wilt, kun je jouw licht een kleur, een patroon of een klank geven die bij jouw stemming past. 
Voel de grote vreugdevuur in jezelf branden.

Een ho'oponopono- oefening

Wil jij jezelf vergeven omdat jij niet altijd goed voor jezelf en/of jouw eigen behoeften  gezorgd hebt?

Ga gemakkelijk zitten en ga naar jouw hart. Vraag jezelf vergeving voor het feit dat je jezelf tekort hebt gedaan. Zeg de vier wonder zinnen en herhaal de oefening voor alle levensgebieden die er in je opkomen:

Ik hou van je. Ja, ik houd van je. Het spijt me. Vergeef me, alsjeblieft. Dank je wel.

“No one is you and that is your superpower. Own it!”

Jij bent speciaal.  Jij bent uniek.  Jij bent anders. Niemand, waar dan ook, is precies zoals jou.
 You're one of a kind.

Jij bent uniek in hoe je de wereld ziet.  Jij bent uniek hoe je je leven en de omgeving om je heen interpreteert.
 Jij bent uniek hoe je met anderen omgaat. Jij bent uniek in hoe je elke dag leeft ...  Jij bent uniek in hoe je ervoor kiest om je levenservaring te creëren.  Jij bent uniek in hoe je betekenis geeft aan elk moment. Jij bent uniek bij elke beslissing die je neemt of niet neemt...

Het maakt niet uit hoeveel je gemeen hebt met anderen, je hebt meer verschillen waardoor je uniek bent. Uniek zijn betekent dat wat je te zeggen hebt ertoe doet... Het is wat jou onderscheidt van alle anderen. 
En dat...... DAT is jouw SUPERPOWER!!!